AKTUELNO

Policija u Somboru je brzom i efikasnom akcijom uhapsila je danas osumnjičenog za ubistvo Somborčanke Jelke N. (63).

Ubistvo se dogodilo juče malo posle 15 časova, u centru Sombora, u ulici Branka Radičevića. Žena je živela sama u kući, a kako nezvanično saznajemo, ima dva sina koji su je posećivali.

Osumnjičeni za ubistvo je iz okolnog mesta Kula, a danas posle podne je priveden kao osumnjičeni za zločin.

On se sumnjiči za zločin iz koristoljublja, što je Jelku koštala života. Krvi je bilo na krevetu, na tepihu, na parketu i po frižideru, iza kojeg se navodno sakrivao jedan od osumnjičenih muškaraca za brutalno ubistvo žene.

Kako saznajemo, sumnja se da je privedeni, zajedno sa još jednim muškarcem zadao više udaraca nesrećnoj ženi, kojima ju je usmrtio. Za drugom osobom policija intentivno traga.

Ubistvo je bilo surovo, a beživotno telo šezdesettreogodišnje žene nađeno je na podu u kući, u lokvi krvi.

Jelku je pronašao njen sin, a kako nezvanično saznajemo, on je ušao u kuću, a prethodno je primetio da neko stoji iza zavese u kući.

Mislio je da ga majka vidi iza zavese, ali je ušavši u kuću zatekao muškarca, koji je pokušao da se sakrije iza frižidera.

Navodno, drugi muškarac je stajao u dvorištu, a obojica su uspela da pobegnu kroz zadnji izlaz.

Jelki je, prema priči komšija, došao sin da je poseti i navodno joj doneo 30 hiljada dinara, ali je na podu našao nepomično majčino telo.

Osumnjičeni, koji je zatečen u kući, pokušavao je da se zakloni frižiderom, da mu Jelkin sin ne bi video lice, dok ga je partner u zločinu čekao u dvorištu, iza loze. Komšije navode da su obojica nestali Beogradskom ulicom. Kažu da se priča da su obojica "crnomanjasti" i da je kod jednog sin video tetovažu.

Juče do kasnih noćnih sati je trajao uviđaj, a komšije pričaju i o krvavim tragovima po kući, od tepiha do kreveta i frižidera. Spekulacija je mnogo, ali se pretpostavlja da je Jelka ubijena žestokim udarcima po glavi, dok je bila na krevetu.

"Kažu da je nađena na podu, ali je krvi bilo i na krevetu. Osumnjičeni se nisu dokopali ni novca, jer je sin doneo novac kad je došao, ali iz kuće je nestala zlatna ogrlica, narukvica i minđuše", kažu komšije.

Jelka je inače tražila majstora da joj popravi nešto po kući i htela je i da izda deo kuće, kako bi joj neko pomagao u održavanju kuće, a komšije dodaju da je već ranije imala podstanare.

Autor:

#Sombor

#Zločin