AKTUELNO

Osumnjičenom je određen pritvor od 30 dana.

Leskovačka policija je pre par dana uhapsila i privela na saslušanje višem javnom tužiocu Višeg suda u Leskovcu tridesetsedmogodišnjeg S. E. iz leskovačkog prigradskog naselja Vinarce, zbog postojanja osnovane sumnje u izvršenju krivičnog dela obljube maloletnog lica.

Sudija za predhodni istražni postupak odredio mu je istražni pritvor od 30 dana, a okrivljeni je odmah poslat na izdržavanje kazne u leskovački KP-Zavod zbog postojanja mogućnosti ponavljanja pomenutog krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Naime krivična prijava ga tereti da je počev od maja meseca ove godine u više navrata uz pretnju batinama silovao ćerku polubrata maloletnu M. Z. (13) iz istog romskog dela naselja Vinarce , na severozapadnoj teritoriji grada Leskovca. Pretpostavlja se da je on maloletnu učenicu tamošnje osnovne škole prvi put napastvovao u svojoj kući, u istom dvorištu sa oštećenom, a zločin je prijavljen policiji nakon što se devojčica požalila svojim roditeljima na torture koje je preživela.

Foto: Pixabay.com

Kako nezvanično saznaju mediji od pojedinih Vinarčana, roditelji napasnika, inače deda i baba oštećene devojčice su navodno u startu posumnjali da se nešto tu dešava u kući S.E. kada se jednom devojčica koja se nije odazvala pozivu strica - napasnika bila brutalno prebijena sa vidljivim povredama po licu.

Ovu nesvakidašnji incest slučaj medju Romima oštro su osudile sve nevladine romske organizacije leskovačkog kraja, a posebno zaposleni u Domu kulture Roma u Leskovcu koji godinama unazad uspešno rade na socijalizaciji i edukaciji Roma, posebno onih koji zbog porodičnog biznisa i tradicije prerano napuštaju školovanje i ulaze u maloletničke brakove...

Kako nezvanično saznaju mediji, okrivljeni nasilni „stric“ je od ranije bio poznat leskovačkim istražnim organima po podebljem dosijeju za krivična dela kradje i razbojništva.

Pročitajte još: UHAPŠEN MONSTRUM IZ LESKOVCA! TRI MESECA SILOVAO DEVOJČICU (13)

#Leskovac

#Silovanje

'