AKTUELNO

Zbog viška kilograma, Jelena Dokić je morala prevremeno da ode u penziju i napusti svet tenisa 2014. godine. U jednom trenutku vaga je pokazivala 120 kilograma i tada je, kako sama kaže, shvatila da mora nešto da preduzme.

Bivša teniserka je rešila da povrati svoju staru liniju, pa je uz kontrolisanu ishranu i konsultacije sa nutricionistom uspela da postigne neverovatan uspeh. Ona je za godinu i po oslabila 53 kilograma, a ujedno joj se i zdravstveno stanje popravilo.

"Moja motivacija je zaista veoma lična. Želela sam da budem u formi, da budem zdrava i srećna jer sam dugo bila nesrećna zbog kilograma. Moj lični konsultant Belinda mi je stvarno pomogla da stignem dovde. Nije samo u pitanju kontrola nad ishranom nego i podrška i konstantni razgovori svake nedelje", piše na zvaničnom sajtu Dženi Krejg, čiju je pomoć Jelena Dokić potražila.

Ona je bez ustručavanja sa pratiocima na Instagramu delila sve faze procesa mršavljenja. Evo kako su one izgledale:

PRINCIPI DIJETE JELENE DOKIĆ

Program Dženi Krejg sastoji se od šest obroka dnevno. Jelovnik se pravi prema onome šta osoba koja želi da smrša voli da jede ili prema njenom životnom stilu. Veoma se vodi računa o količini svakog obroka i njegovoj kalorijske vrednosti. U toku dana ne sme se prekoračiti kalorijski unos od 1200 kalorija.

Naša teniserka nije gladovala i uživala je u obrocima a rezultati su bili vidljivi. Iz ishrane je u potpunosti izbacila sve vrste šećera (slatkiše, gazirane sokove) i proizvode od belog brašna. Sve ostale namirnice su dozvoljene, samo vodite računa da ne prekoračite kalorijski limit.

Osim toga, Jelena je počela i redovno da trenira i šeta.

PRIMER JELOVNIKA:

- Doručak: hleb sa mocarelom, paradajzom, bosiljkom i bademima i kafa.

- Užina: jagode i grožđe

Ja obožavam voće. Ovo je sjajna užina za bilo koje doba dana i tako je dobra za vas. Toliko vitamina, minerala, antioksidanata i, što je najvažnije, sve je prirodno i nije obrađeno - napisala je Jelena.

- Ručak: mediteranski omlet sa lukom i sirom, koji je na sajtu Dženi Krejg predstavljen kao mediteranski omlet Jelene Dokić i za koji se nudi recept.

Foto: Instagram.com/Jelena Dokić

Za omlet vam je potrebno: šolja listova spanaća, ¼ crvenog luka iseckanog na kocke, 4 isečena čeri paradajza, ¼ iseckane crvene paprike, 20 g drobljene fete sa malim procentom mlečne masti, 1 kašika svežeg seckanog bosiljka, 1 kašika sveđeg seckanog peršuna, balzamiko sirće, mlevena paprika.

Priprema: napravite salatu od listova spanaća, crevnog luka, paradajza, paprike, fete sira, bosiljka i peršuna. Stavite sastojke u činiju i prelijte balzamiko sirćetom i mlevenom paprikom. Zagrejte omlet i luk prema uputstvima. Servirajte uz salatu.

- Užina: čokoladni puding

- Večera: supa od povrća.

- Užina: miks kikirikija i nudli