AKTUELNO

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović ocenio je da su protesti ispred Skupštine Srbije divljanje i huliganizam, ali da ništa nije bilo spontano, već veoma dobro isplanirano.

- Ne osećam se nešto posebno pozvanim da pružim nekakav komentar na noćašnjazbivanja, s obzirom da moje mišljenje i nije toliko bitno. Ipak, usudih se danapišem koju, pa ko prihvati hvala mu, ko ne prihvati, opet mu hvala. Elem,potpuno je pogrešno insistiranje da je to bilo obično divljanje i huliganizam.Svakako da to jeste tako, samo je razlika u tome što ovo nije bilo ništaspontano, već veoma dobro isplanirano - napisao je Đukanović na svom Fejsbuk profilu.

Naime, u jednom momentu na N1 televiziji došlo je pretpostavlja do greške koju je režija napravila i izašla je slika svih pozicija na kojima su kamere ove televizije. Čini mi se da sam izbrojao devet pozicija, što jasno ukazuje da su oni uveliko bili spremni za direktan prenos haosa, jer zašto bi neko poslao tolike kamere na protest tamo nekog Srđana Noga i ekstremno desne grupacije. Odnosno, od kada to N1 televizija podržava ekstremno desnu varijantu? Znači, N1 je imala saznanja da će do nereda doći i vrlo spremno su napravili čitav scenario, a novinarke-reporterke su bile u ulozi agitropovaca koji pozivaju da se što više naroda okupi "

Prema njegovim rečima, sa druge strane su mi posebno bili interesantni napadi na institucije i policiju.

Đukanović je istakao da svako ko se u to makar malo razume vrlo lako će doći do zaključka da su napadi bili koordinirani i da su uvek imali svoje predvodnike i da kad god bi policija razbila grupu, vrlo brzo su se napadači reorganizovali u manje grupacije kojesu ciljano napadale na drugim mestima. 

Ukoliko bi došlo do razbijanja kod Skupštine, vrlo brzo su se prebacivali na RTS ili su lomili saobraćajnu signalizaciju. Svako od demonstranata je imao rančeve, a u njima kamenice i baklje, što znači da su došli po zadatku da izazovu sukob. U svakom slučaju, vidi se da se radi o veoma dobro obučenim likovima za ulične sukobe, a da je to tako dovoljno govori podatak da je 47 policajaca povređeno"

- Svakako, ovi neredi dolaze u predvorje razgovora oko Kosova i Metohije, što jasnoukazuje da je cilj destabilizacija i stvaranje unutrašnjeg haosa u Srbiji. Uostalom, čitajte ovog jutra sve medije u regionu, jer gle čuda svi se bave nama - naveo je Đukanović.

Sve u svemu, nastavak ovog dobro organizovanog haosa imaćemo prilike da gledamo i u narednom periodu. Ostaje da vidimo kako će vlast rukovoditi ovom smišljenom haosu. Nisam neko ko je optimista da postoji dovoljno dobar kadar u vladajućoj strukturi koji ume da se nosi sa ovim, ali sada je prilika da se pokažu koliko su mudriji od ovih što Srbiji pripremaju haos.

- Na kraju, drago mi je da se moja teza da ekstremno desnu i ekstremno levu opcijuuvek kontroliše tzv.duboka država koja svuda u svetu izaziva haos protivnacionalnih vlada pokazala tačnom. Živela Srbija! - dodao je Đukanović.

#Vladimir Đukanović