AKTUELNO

Dragan Vujičić, novinar Večernjih novosti, rekao je za Pink, da je cela priča oko menjanja tablica na Kosovu i Metohiji čisto zastrašivanje naroda.

Dodaje da je to sve taktika ne bi li Srbi nastavili da se iseljavaju.

Kako kaže, sve nacionalne manjine u Srbiji imaju kolektivna prava. Dodaje da se treba zapitati zašto su Srbi jedini koji nemaju ta prava.

- Zašto Srbi ne zaslužuju svoju naciju? Mislim da je sve ovo stvarno bespredmetna situacija, jer konkretan problem može da se reši samo ukoliko se primeni Briselski sporazum – rekao je Vujičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u Informeru, rekao je da Kurti Srbima nudi sve opcije samo da uzmu njihove tablice, dodaje da pokušava da podmiti narod sa pritajenim pretnjama.

- Hoće da uplaši Srbe, kako bi pristali na promenu tablica – kaže Dobromirović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dobromirović, komentarišući inicijativu Otvoreni Balkan, rekao je da je ohrabrujuće što je ta inicijativa oživela na pravi način, jer, kako kaže, kada je počela bilo je puno skeptičnih i onih koji su sumnjali u njemu nameru.

- Zašto da ne zaživimo ovaj prostor i zašto ne bi ekonomski sarađivali – rekao je Dobromirović.

Foto: TV Pink Printscreen

Vujičić rekao je da se pola Evrope ježi na sve ove događaje i na samu inicijativu.

- Nadamo se da će Balkan uspeti da se vrati koliko toliko u neku ravnotežu. Nažalost, mi imamo ratove koji se ovde još uvek nisu završili. Sve bi to bilo rešeno da je EU pre svega, to želela da uradi – rekao je Vujičić.

Autor: