AKTUELNO

Komentarišući reči crkvenog velikodostojnika, Martinović je za medije kazao da je takva izjava krajnje nepromišljena, necrkvena, neduhovna i dnevnopolitička.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović, ocenio je danas da je mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije, izjavom u kojoj ističe bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića "vodi izdaji Kosova", svrstao sebe u političke protivnike predsednika Republike, Vlade Srbije i Srpske napredne stranke.

- Mislim da je Amfilohija na najbolji način demantovao srpski patrijarh Irinej, kada je rekao da se Aleksandar Vučić lavovski bori za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao što se lavovski borio i za Republiku Srpsku - poručio je Martinović.

Prema njegovoj oceni, mitropolita crnogorsko-primorskog demantovao je ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji, pošto je krajem prošle godine na izborima za parlament Kosova od 10 rezervisanih mesta za Srbe, sve osvojila Srpska lista, koja je imala otvorenu podršku Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji je listom za politiku koju vodi Aleksandar Vučić, tako da ja ne moram da branim Aleksandra Vučića od Amfilohija Radovića, jer ga je odbranio srpski narod na Kosovu i Metohiji - zaključio je Martinović.

Pročitajte još: Đukanović: Amfilohije je i ranije bacao kletve i anateme!

#Aleksandar Martinović

#SNS

#Srbija

'