AKTUELNO

Nezapamćene vrućine koje su pogodile Kanadu u prethodnih nekoliko dana a više smrtnih slučajeva u toj zemlji povezuju se sa visokim temperaturama koje prelaze 40 stepeni Celzijusovih.

U Kanadai je juče zabeleženo neverovatnih 47,9 stepeni Celzijusovih, a vlastima je prijavljeno u 24 sata 25 iznenadnih slučajeva smrti.

Uzrok ovih smrti je još uvek pod istragom, a većina preminulih su starije osobe, rekli su iz policije, prenosi Gardijan.

Temperature u regionu oko Vankuvera išle su preko 32 stepena Celzijusova juče, ali je osećaj bio kao da je 40 u predelima koji nisu blizu vode.

Rekordne temperature nisu zaobišle ni Britansku Kolumbiju gd eje juče izmereno rekordnih 47,9 stepeni Celzijevih, objavila je lokalna meteorološka služba na Tviteru.

U Vankuveru je policijska uprava saopštila da je prerasporedila desetine policajaca i staovnika da zovu 911 samo za hitne slučajeve.

-Vankuver nikada nije bio pogođen vrućinama kao šti su ove i na žalost dosta ljudi je umrlo zbog toga, rekao je načelnik Stiv Edison.

I SAD su pogodile ekstremno visoke temperature, uključujući saveznu državu Oregon na zapadu Amerike, gde su zabiležene rekordne lokalne temperature iznad 40 stepeni Celzijusoviha.

Autor: