AKTUELNO

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas novoizgradjeni kompleks otvorenog bazena u Selters banji i poručio da država mora da pomaže izgradnju infrastrukture te banje i njenu promociju jer je svega 45 kilometara udaljena od Beograda, a 60 kilometara od Aerodroma "Nikola Tesla".

U izgradnju bazena u Selters banji Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je obezbedilo 45 miliona dinara što je gotovo polovina od ukupne investicije.

Foto: Tanjug

Ljajić je rekao da je izgradnja bazena u funkciji poboljšanja ponude banje koja ima ogromne neiskorišćene potencijale.

- To je potencijal koji nažalost do sada nije bio u funkciji razvoja Selters banje, niti čitavog regiona - ocenio je ministar i dodao da je u planu izgradnja blatnog kupatila i bazena sa mineralnom vodom kako bi se poboljšali sadržaji i privukao što veći broj turista.

Foto: Tanjug

Podsetio je da Selters banja ima najveći broj postelja u odnosu na druge banje u Srbiji i da je najveća po veličini i po području koje pokriva.

U Selters banji, kako je dodao, posetioci provode najviše vremena u odnosu na ostale banje, više od 20 dana, zbog čega se svrstala na četvrto mesto po broju noćenja.

Foto: Tanjug

- Nažalost, Selters banja je po broju dolazaka tek na 14. mestu medju ostalim banjama i sa vrlo malim brojem inostranih gostiju. Broj dolazaka moramo da povećamo i da sve što je potencijal ove banje stavimo u punu funkciju - istakao je Ljajić.

Foto: Tanjug

#Rasim Ljajić

#banja

'