AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas završene radove druge etape rekonstruisanog Bulevara patrijarha Pavla, deonicu od Košutnjaka do Ulice Pere Velimirovića. On je najavio da će, nakon dobijanja građevinske dozvole, za mesec i po do dva početi radovi na deonici od Košutnjaka do Mosta na Adi.

Prema njegovim rečima, ova faza radova završena je u rekordnom roku u odnosu na momenat kada je rešen problem sa izvođačem radova i nepoštovanjem rokova. Dodao je da očekuje da se takve situacije neće više dešavati.

Foto: Beograd.rs

– Ovaj deo posla konačno je završen sa istim izvođačem, što je važno, jer bi u slučaju njegovog „izlaska” iz posla sve bilo dodatno prolongirano. Rekonstruisani deo Bulevara patrijarha Pavla ima po dve trake u oba pravca. Tramvajske šine nisu postavljene zbog nemogućnosti da budu spojene sa tramvajskim kolosecima Mosta na Adi, sve dok ne bude u potpunosti završena odgovarajuća faza radova. Rekonstrukcija Bulevara je veoma važna za građane Rakovice i ovog dela grada jer će završetkom radova usko grlo, koje danas postoji, biti rasterećeno – rekao je gradonačelnik.

Kada su u pitanju radovi na delu od Mosta na Adi do Košutnjaka, Šapić je rekao da su „Železnice Srbije” započele izmeštanje vozne infrastrukture.

Foto: Beograd.rs

– Trebalo bi da građevinska dozvola za tu deonicu bude izdata u narednih mesec i po do dva, što znači da bi, uz poštovanje rokova, u leto 2024. godine bilo završeno spajanje sa Mostom na Adi. To znači da će i tramvajska infrastruktura biti spojena sa Mostom na Adi i da će biti po dve trake u svakom pravcu, što će celom projektu dati potpuni smisao – naglasio je Šapić.

Kako je naveo, raspisana je javna nabavka za projektovanje treće faze, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića do Rakovice.

Gradonačelnik je najavio i da će Grad u toku ove godine započeti radove u Drajzerovoj ulici, koja će imati tri trake.

– Tu ćemo imati sistem kao u Ulici kneza Miloša, kada će od špica u saobraćaju zavisiti koje trake imaju prednost, što će dodatno olakšati sadašnju situaciju – zaključio je prvi čovek prestonice.