AKTUELNO

Na teritoriji KiM u većinski srpskim sredinama registrovan je jedan novi slučaj korona virusa, čime je ukupan broj obolelih od početka pandemije u srpskim sredinama na Kosovu dostigao 88, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Novi slučaj COVID-19 registrovan je u Leposaviću, naveo je Ðurić u dnevnom iveštaju o korona virusu objavljenom na Instagramu.

Do sada je u srpskim sredinama na KiM izlečeno 36 pacijenata od korona virusa, dok je pet osoba preminulo.Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (35), Zvečana (22), Leposavića (12), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (11), Studentski centar Kosovska Mitrovica (31), KC Kragujevac (3), KBC "Dr Dragiša Mišović" Beograd (2).

- U opštinima Gnjilane, Istok i Zvečan nabavili smo i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima. U Leposaviću smo uspešno odgovorili na 173 zahteva za nabavku lekova i hrane, takođe smo obišli i 12 romskih porodica u selu Kamen i pet albanskih porodica u selima Šal?ska Bistrica, Košutovo i Ceranja i podelili im pakete pomoći - navodi Ðurić.

Kancelarija za KiM je u Opštini Zubin Potok obezbedila 50 paketa pomoći za porodice ratnih vojnih invalida i ratnih veterana.

- U opštini Kosovska Kamenica nabavili smo i podelili lekove i pakete pomoći za 152 porodice. U Gračanici za 50 socijalno ugroženih porodica i danas smo obezbedili hranu i lekove - dodaje Ðurić.

#koronavirus

<
'