AKTUELNO

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u kojoj Pokret za žensku košarku "Marina Maljković" organizuje besplatne škole košarke za devojčice, gde je izjavio da očekuje da će ove godine preko hiljadu njih besplatno trenurati taj sport.

- Želim da zahvalim Marini Maljković što smo zajedno počeli novu, treću sezonu. Prošle godine je 625 devojčica na 14 lokacija u Beogradu besplatno treniralo košarku, a ove godine ćemo uključiti i opštinu Zvezdara. To će biti deseta opština u kojoj radimo -  rekao je Vesić.

On je uveren da će Marina Maljković, koja je, kako je rekao, brend ne samo u ženskoj košarci već uopšte, uspeti dodatno da stimuliše devojčice da se bave sportom, jer statistika kaže da one manje od dečaka treniraju. Vesić je zahvalio Maljkovićevoj što svaki slobodan trenutak provodi trenirajući sa devojčicama, rekavši da na taj način, s obzirom da je veliko evropsko ime, pokazuje koliko joj je to važno.

- Nadam se da će i ubuduće na ovaj način i kroz neke druge institucije dati doprinos razvoju ženskog sporta - rekao je Vesić.

Član veća Dragomir Petronijević rekao je da će grad nastaviti da podržava projekat i dodaje da je cilj da 1.300 devojčica ove godine besplatno trenira košarku. Dodao je da će se opština Zvezdara uključiti sledeće nedelje, a isto je dogovoreno s opštinom Voždovac.

- Mi smo otvoreni i za nove inicijative. Pozivamo naša proslavljena sportska imena da se jave Gradu Beogradu sa inicijativama, mi ćemo se potruditi da to podržimo, a krajnji cilj je besplatan sport u svim školama za svu školsku decu na teritroji grada - rekao je Petronijević.

Đorđevic: Više pažnje i brige za osobe sa smetnama u razvoju

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da je "Ribnikar" druga škola na toj opštini u kojoj se sprovodi program besplatnog sporta, navodeći da je prošle godine krajem septembra 60-tak devojčica počelo da trenira košarku u sportsko-rekreativnom centru.

- Ovo je genijalna zamisao naše proslavljene košarkašice koja pokazuje da razmišlja da regrutuje nove šampione. Ovo doprinosi da baza bude još veća i da ćemo imati budućnost ženske košarke -rekao je Nedeljković.

Rukovodstvo škole zahvalilo je gradskom menadžeru zbog ličnog angažmana da škola posle poplave koja je zadesila dobije najbolje sale na Vračaru.

#Goran Vesić

#Košarka

'