AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom prošlog vikenda, isključili su iz saobraćaja osam vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 16 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pod dejstvom psihoaktivnih supstanci najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja na teritoriji Beograda, ukupno četiri, dok su tri isključena na teritoriji Kruševca. Dvanaest vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 28 godina, a najmlađi vozač koji je zatečen u činjenju ovog prekršaja ima 18 godina. Na teritoriji Pančeva dva vozača isključena su iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje, dok je zbog istog prekršaja po jedan vozač isključen na teritoriji Beograda, Leskovca, Požarevca, Smedereva, Užica i Šapca. Policija apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno, da poštuju saobraćajna pravila i propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Kako saznajemo, cilj stalnih policijskih kontrola je balogovremeno otkrivanje i isključivanje iz saobraćaja vozača koji prvenstveno nasilničkom vožnjom predstavljaju veliku opasnost po sve učesnike u saobraćaju.

Cilj je da se “bahati” vozaci isključe iz saobraćaja pre nego sto izazovu saobracajnu nezgodu u kojoj ce neko da pogine. Saobraćajna policija će nastaviti da kontroliše vozače i ostale učesnike u saobraćaju na teritoriji cele Srbije zbog povećanja bezbednosti svakog pojedinca i čitave zajednice.

Autor: M.Mijatović

#MUP

#saobraćajna policija