AKTUELNO

Nenad Periš se svaki dan čuje sa Matejevom majkom i njegovom devojkom.

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja Periša (27), otkrio je kako se osećaju majka mladića i njegova devojka. Periš kaže da je u svakodnevnom kontaktu sa njima i da one veom teško podnose trinaestodnevnu potragu za nestalim Matejem. Njemu se svaki trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra kada je izašao iz beogradskog kluba "Gotik".

Cela porodica Mateja Periša, ali i prijatelji od toga dana su van sebe.

"Svaki dan se čujemo, teško im je. To je neko... Ja sam tu, možda mi je čak i lakše da neke stvari sebi predočim, a oni prate sve u medijima, na društvenim mrežama. Ja to ništa ne pratim. One slažu u glavi razloge svega ovoga, svaki dan se čujemo, teško je. Ne daj Bože nikome", kazao je otac nestalog mladića iz Splita.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je istakao, mnogo mu znači podrška koju dobila od naroda u Srbiji.

"Hvala svim novinarima, svim ljudima u Srbiji koji mi daju podršku. Osećam saosećanje na svakom koraku, hvala i policiji. Ima informacija koje su plod mašte, ali se ne osvrćem na to. Ne bih želeo da ovo preraste u neki rijaliti, sve ovo je teško. Ali mi daju nadu ove stvari koje sam rekao. Od puno ljudi u Srbiji sam dobio ljudsko saosećanje. Neizmerno hvala", naglašava Nenad.

Da podsetimo, Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Kako se vidi na snimcima kamera on je u 1.20 minuta napustio klub "Gotik" u Beton haki gde je bio sa prijateljima u provodu. Pun sat je trčao ulicama oko Beton hale, a onda se spustio stepenicama na Savskoj promenadi ka reci.

Policija već 13 dana vrši potragu za nestalim Splićaninom. Ronioci pretražuju Savu i Dunav, a danas su se spuštali i niže od Pančevačkog mosta. Ptretraga terena u priobalju takođe ne prestaje, a i sam Nenad Periš je izjavio da mu je garantovano da će sve raspoložive službe tražiti Mateja dok ga ne nađu.

Autor: