AKTUELNO

Javni beležnici overili su za četiri dana 349.467 potpisa birača za podršku izbornim listama političkih stranaka ili grupacija, a takođe su zakazali overe svima koji su od raspisivanja izbora do sada, u skladu sa propisima, podneli pismene zahteve za overu, saopšteno je danas.

Kako je saopštila Javnobeležnička komora Srbije, zakazivanje overe potpisa birača kod javnih beležnika počelo je 4. marta, kada su raspisani republički, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji, i od tada je 540 pravnika iz javnobeležničkih kancelarija utrošilo 11.890 radnih sati obavljajući overe potpisa birača.

"Svi javni beležnici strogo se pridržavaju pravila da izlazak na teren zakazuju hronološki, po redosledu kojim političke stranke ili grupacije podnose zahteve, i u skladu sa raspoloživim kapacitetima. Prema propisima, izborne liste za predstojeće republičke parlamentarne izbore, kao i za pokrajinske i lokalne izbore, podnose se odgovarajućim izbornim komisijama sa overenim potpisima birača najkasnije do 10. aprila u ponoć. Javni beležnici ostaju spremni da odgovore na sve zahteve za overu potpisa birača koji budu podneti blagovremeno, u skladu sa propisanim rokom", dodaje se.

#Izbori2020

#Javni beležnici

#overa

#potpisi

'