AKTUELNO

Otkako je dobio malo veću slobodu u igri, Nikola Jokić je postao i najbolji igrač u čitavoj ligi. Njegov Denver nije uspevao da napravi neki veći rezultat, ali je srpski košarkaš čak dva puta uzastopno dobio nagradu za MVP-ja NBA lige. Međutim, čini se kao da polako posustaje u trci za ovim dostignućem...

Jokić ima jednu od najboljih sezona u karijeri, u proseku je veoma blizu tripl-dabla, za šta mu fali 0,1 asistencija po meču, a koju će sigurno dostići do kraja regularnog dela lige, dok se njegov Denver nalazi na prvom mestu na Zapadu, sa pet pobeda više od Sakramenta i Memfisa.

Deluje kao da je sve iz snova, ali, on je posustao u trci za MVP titulu. NBA liga je objavila na zvaničnoj stranici da je prema statistici u čuvenom "MVP Ladderu", došlo do pomeranja, te da se Jokić sada nalazi na drugoj poziciji sa svojim brojkama - 24,8 poena po meču, 11,9 skokova i 9,9 asistencija.

Njega je sa prvog mesta istisnuo Džoel Embid, centar Filadelfije sa 33,5 poena u proseku, po čemu je prvi u ligi, sa 10,2 skoka i 4,1 asistencijom po meču, a treba istaći i da je njegova Filadelfija trenutno na 3. mestu na Istoku, mada, u dosta jačoj konkurenciji.

Na trećem mestu se nalazi Janis Adetokumbo sa prosekom od 31,4 poena po meču, 11,9 skokova i 5,5 asistencija, a njegov Milvoki je vodeći na Istoku.

Sve u svemu, ostalo je još tri nedelje do kraja, a dosta stvari se može promeniti...

#NBA

#Nikola Jokić