AKTUELNO

Svakome od nas može da se desi: mrlje pudera vam ostanu na kragni košulje, dok ste lakirali nokte prosuli ste lak po sebi… Evo kako da skinete te fleke.

Puder Sigurno vam se desilo da puder završi na kragni košulje ili vam je slučajno kapnuo na pantalone dok ste ga istiskali iz tube. POVEZANE VESTI Fleke sa zida skinite ovakoKako da skinete fleke od laka za nokte Ako je reč o puderu koji ne sadrži ulje, možete da ga skinete pomoću pene za brijanje. Stavite malo pene na fleku i ostavite da stoji nekoliko minuta, pa onda istrljajte. Ukoliko mrlja i dalje nije uklonjena, dodajte malo alkohola.

Ruž za usne Karmini sadrže ulja, pa bi najbolje bilo da probate da ga očistite losionom za skidanjem šminke na bazi ulja. Takođe, tečni sapun može da vam pomogne. Stavite malo tečnog sapuna na mrlju karmina, a zatim na to naprskajte malo vode i pustite da stoji deset minuta. Zatim obrišite sapun ubrusom. Neki tvrde da fleke od karmina možete da skinete lakom za kosu. Naprskajte ga na mrlju, ostavite da stoji oko 15 minuta, zatim uklonite lak za kosu sa odeće mokrom krpom i operite odeću uobičajeno.

Foto: Pixabay.com

Maskara Jednostavan trik će vam pomoći da se rešite mrlja od maskare, čak i one vodootporne. Stavite malo losiona za skidanje šminke koji ne sadrži ulje na fleku i trljajte dok je ne uklonite. Za uklanjanje fleka od maskare mogu vam pomoći i mešavina deterdženta za sudove i vode.

Lak za nokte Logično, za ove fleke možete upotrebiti skidač laka za nokte. Međutim, budite pažljivi ako je reč o odeći u boji jer vam odeća može izbledeti na mestu koje tretirate skidačem laka za nokte. Kada uklonite fleku, najbolje je da odmah operete odeću, kako biste izbegli da boja izbledi.

#Fleka

#Trikovi

'