AKTUELNO

Šta sve utiče na njegov prvi utisak o vama?

Koliko se muškarci i žene ponekad ne razumeju, najbolje pokazuje čuveni prvi izlazak.

Prvi dejt ume da bude veoma naporan, a ponekad čak i neprijatan.

Ključan je prvi utisak, i zato je zanimljivo pogledati šta muškarci stvarno zapamte o ženama posle prvog izlaska.

Oči

Ankete pokazuju da muškarci pre svega obraćaju pažnju ne na grudi ili zadnjicu, već na oči. I čak ne na veštu šminku, već na izraz lica u celini. Koje emocije prenosite očima? Ako žena zrači srećom i samopouzdanjem, to se odražava u očima. I, naravno, umorni ili zamućeni izgled ne dodaje bodove privlačnosti. Stidljivo gledanje u pod takođe nije privlačno. Gledajte u simpatiju direktno i otvoreno. Ne može svako da izdrži pogled moćne i snažne ljubavnice.

Osmeh

Boja kose nije toliko važna, koliko je važan osmeh. Naravno, niko ne zahteva da se stalno smeškate. Ali s vremena na vreme ugodite čoveku slatkim, iskrenim osmehom, smejte se njegovim šalama, ispričajte nešto smešno o sebi. Predstavnici jačeg pola najčešće biraju damu sa smislom za humor.

Ne budite previše ozbiljni na prvom dejtu i ne vodite duboke i filozofske razgovore. Ipak, prvi sastanak ne bi trebalo da se zasniva na tome. Trebalo bi da bude lagano i opušteno. A o problemima univerzuma možete razgovarati na narednim sastanicama.

Držanje

I ne radi se o karakteru, već o fizičkom držanju. Možete imati jedinstvene grudi, izuzetne bokove i fin struk. Ali ako se sav ovaj luksuz služi bez ravnih leđa,, malo je verovatno da će čovek to moći da ceni. Žene sa pognutim ramenima i zakrivljenom kičmom izgledaju kao da ih opterećuje teret proteklih godina. Osim toga, čim poradite na svom držanju i ispravite ramena, samopouzdanje će vam se vratiti. A sa njim će doći i sposobnost šarmiranja.

Boja glasa

Kaže se da samo žena voli ušima. U stvari, ljubav prema određenoj boji glasa nije strana ni jačem polu. Neki izgube volju kada čuju visoke zvonkaste ženske tonove . Drugi su spremni da bace sve pod noge dami sa niskim altom. U svakom slučaju, sve je stvar ukusa. Međutim, niko neće ceniti zastrašujuću dikciju kada je teško razaznati same eči. I svakako ne treba mrmljati ili naglo podići ili sniziti ton, imitirajući loše pozorišne glumice. Sve ovo može da otuđi sagovornika, koji jednostavno ne razume šta govorite.

Mirisi

Nije mnogo rečeno o mirisima u ljudskoj percepciji. Pa čak ni senzacionalni film „Parfem“ nije stvarno popravio situaciju. Ali arome tela se ne mogu odbaciti, posebno pri prvom susretu. I ovde nije bitno koji parfem kog brenda koristite, ni koliko je skup. Pridržavajte se pravila umerenosti i ne preterujte. Prejak miris vanile, sandalovine, ruže ili kedra odvratiće čoveka, a neće ga očarati.

Emocionalno stanje

Uprkos činjenici da muškarci nisu toliko osetljivi kao lepši pol, oni lako razmatraju emocionalno stanje žena. Dakle, ako niste dobro raspoloženi, bolje je da otkažete sastanak. Agresivna, umorna dama nije najprijatniji sagovornik, pa je susret sa njom možda i poslednji.

Unesite dašak pozitivnosti na prvi sastanak, razgovarajte o tome šta vas zaista čini srećnim. Dakle, ubijate dve muve jednim udarcem. Stvorite pozitivnu emocionalnu pozadinu i istovremeno učite o interesima muškarca.

Umerenost u svemu

Zapamtite, umerenost nije jednaka dosadi. To znači da ste pronašli svoju zlatnu sredinu, u kojoj izgledate veoma harmonično. Ne verujte muškarcima, oni primećuju da ste ošišali kosu, ili ste se ofarbali. Svaki predstavnik jačeg pola će razlikovati makeup poprsje od prirodnog, mini suknju od ultramini suknje…

Uopšteno govoreći, ako se obično ne oblačite ili ne šminkate tako, onda to ne bi trebalo da radite ni na prvom sastanku.

Autor: