AKTUELNO

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović kritikovao je danas opozicione poslanike koji bojkotuju rad parlamenta, a "ne bojkotuju poslaničke plate i privilegije".

Martinović je novinarima u Skupštini pročitao imena pojedinih opozicionih poslanika, koji se nisu pojavili u sali, a primili su platu, paušal i naplatili putne troškove dolaska. ;

Većina opozicionih poslanika odlučila je da bojkotuje rad parlamenta tako što ne ulazi u skupštinsku salu, već o tačkama dnevnog reda govore u holu.

- Vidim da se Đilasov (Dragan) pelcer dobro primio, oni bi da uzimaju pare, a da ne rade - kazao je Martinović.

On je rekao i da ne može da razume lidere opozicije, koji tvrde da bojkotuju rad parlamenta u znak solidarnosti s građanima koji protestuju, ali se ne usuđuju da im se obrate.

- Niko nije smogao hrabrosti da se obrati tim građanima na protestima koji su malobrojni i u Beogradu i ostalim gradovima - ocenio je Martinović.

Dodao je da opozicija "podmeće" glumce, koji rade na državnim projektima i "koji su se prilično obogatili" i "kojima nije baš tako loše".

Martinović je poručio će SNS podržati zahteve opozicije ukoliko izrazi želju da se održe izbori.

- To da nema fer uslova, to je velika laž. Izborni uslovi su isti od 2000. godine - rekao je on.

Martinović se osvrnuo i na peticiju koju je jutros poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov dostavila ministru prosvete Mladenu Šarčeviću, a koju je potpisalo 1.500 profesora i nastavnika, ocenjujući da je falsifikovana.

- Koliko sam ja uspeo da vidim tu se ponavlja bar 35 imena i ko zna koliko još - rekao je on.

Martinović je kazao i da jedva čeka da vidi kako će akademska zajednica reagovati na govor pisca Marka Vidojkovića, koji je na poslednjem protestu u Beogradu kazao da je Pravni fakultet "leglo pacova".

Dodao je i da u Srbija samo SNS u medijskom mraku, odnosno da aktuelnu vlast "podržava malo medija obzirom na podršku u narodu".

- Nema države u Evopi u kojoj ima više demokratije nego što je to Srbija - zaključio je Martinović.

#Aleksandar Martinović

#Opozicija

'