AKTUELNO

Milić je oštro reagovala na izjave Viole fon Kramon Taubadel koje je dala za N1.

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon-Taubadel izjavila je za N1 da je budućnost Srbije i Kosova u dijalogu i međusobnom priznanju. Kako je naglasila, za dalji tok samog dijaloga neophodno je i da priznanje o nezavisnosti Kosova dođe od strane Srbije, na šta je reagovala Jelena Milić, direktorica Centra za euroatlantske studije (CEAS).

Milić se oglasila na svom Tviter nalogu i poručila Violi fon Kramon-Taubadel da taj intervju sadrži netačne informacije, a da se iz njenih odgovora može utvrditi određen nivo pristrasnosti i naklonosti kosovskoj strani. Milić dalje smatra da se zbog toga dovodi u pitanje njena objektivnost u daljem postupku i samom dijalogu Beogarda i Prištine.

Draga gospođo Viola fon Kramon ovaj intervju je loš na više načina i pokazuje nivo Vaše pristrasnosti, a to dovodi u pitanje i Vašu sposobnost da objektivno izveštavate o Kosovu i da komentarištete trenutno stanje na zapadnom Balkanu. S poštovanjem, osnivač CEASSerbia – piše u Tivter objavi Jelene Milić.

#Jelena Milić