AKTUELNO

Novac je, kako je rekao ministar Lončar, obezbeđen, ali i dalje čeka, jer država bez zakonske procedure ne može da prebacuje novac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zahtevom da se pod hitno nađe rešenje za uplatu novca za lečenje desetomesečnog Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, nezvanično saznaje "Blic".

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Povodom informacije da novac za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, Ministarstvo zdravlja nije uplatilo, oglasio se danas i ministar zdravlja Zlaibor Lončar, koji kaže da je novac za dečaka koji je nedostajao, odmah obezbeđen i da on i dalje čeka, ali da država bez zakonske procedure ne može da prebacuje novac.

Ministar zdravlja ovim povodom istakao je da zbog određenih nejasnoća koje su se pojavile u javnosti, u vezi sa obezbeđivanjem novca za lečenje malog Gavrila, želi da javnosti ukaže na sledeće činjenice.

Foto: budihuman.rs

- Na inicijativu predsednika Vučića, država je opredelila nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila, dečaka koji je, zaista, ujedinio celu zemlju. Kako je tada i rečeno, novac je odmah obezbeđen, i još od tada stoji i čeka. Ali da budemo jasni, kao u svakoj pravnoj državi, tako i u Republici Srbiji, novac iz budžeta ne moze da se prebacuje bez jasne, zakonom regulisane procedure, koja nije uopšte komplikovana - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja, koje potpisuje ministar Lončar.

#Aleksandar Vučić

#Gavrilo Đurđević

#Zlatibor Lončar