AKTUELNO

Predsednik je poručio da Srbija sama bira svoj put u budućnost i da joj niko neće naređivati i diktirati u kojem pravcu će ići i da li će se nekome prikloniti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni Centar za vantelesnu oplodnju pri Ginekološko akušerskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac, a svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Nacionalnog saveta za koordonaciju saradnje sa Ruskom federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić i predstavnici Fondacije "Dragica Nikolić".

Pročitajte još: VUČIĆ pustio u rad TREĆU FABRIKU Leonija u Srbiji: 'Niš će 2018. doživeti BUM'

Foto: TvPink Printscreen

Pročitajte još: NOVO ISTRAŽIVANJE IPSOS-a: Rejting SNS RASTE, Jankovićev pokret PADA!

Odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska Centra, predsednik je rekao da Srbija ne sedi na više stolica, kao što neki tvrde, već da ima svoju stolicu i bira svoj put u budućnost, te da poziv na dijalog neki namerno tumače drugačije nego što bi trebalo.

Poziv na dijalog je poziv na razgovor, i zato poručujem pojedinima da prestanu više sa lažima! Što se tiče NATO-a, o tome se ne raspravlja, jer Srbija ne želi da bude deo niti jednog vojnog pakta, nego će imati svoju vojsku. Poručujem svim silama sveta i i svakom pojedincu kome nije jasno - Srbija vodi svoju politiku, ima svoju vojsku i niko neće upravljati i diktirati našoj državi - rekao je predsednik.

Govoreći o izručenju Ismaila Morina, čoveka koji je pustio dron na meču između Srbije i Albanije u Beogradu, Vučić je rekao da je Srbija svoj posao obavila i da "čeka".

- Narednih dana nas čekaju teški dani - gosišnjica je Oluje, a avgust je inače za naš narod jako težak, dok je za Hrvate ovaj mesec veseo. Mi našu tugu nećemo da skrivamo, ali ćemo da pokušamo da spustimo loptu i učinimo da tenzija bude manje nego prethodnih godina - poručio je predsednik.

Centar za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu je ulaganje u život i budućnost!

Izgradnja Centra počela je krajem 2016. godine u okviru Ginekološko akušerske klinike KC Kragujevac nadgradnjom trećeg sprata Hirurškog bloka. Ministarstvo zdravlja obezbedilo je medicinsku opremu u vrednosti od oko 50 miliona dinara, dok je sredstvima Fondacije u iznosu od oko 84 miliona dinara dograđeno 350 kvadrata novog prostora.

Kako je predsednik istakao, ovo je velika stvar za mlade parove, te da neće biti čekanja kao ranije.

- Budžet za sledeću godinu će biti veći, jer je ovo ulaganje u život i budućnost. Ove godine imamo više beba nego u istom periodu prošle godine - rekao je predsednik Srbije, dodajući da je prosečna starost u Srbiji 44 godine.

Foto: TvPink Printscreen

- Imamo celu generaciju manje od nekih drugih zemalja i moramo da dhvatimo da su nam deca najvažnija - istakao je Vučić.

On je rekao da je presrećan i prezadovoljan zbog toga što je Fondacija "Dragica Nikolić" uložila ogroman novac, a ovaj dan nazvao je velikim za Kragujevac.

#Aleksandar Vučić

#Klinički centar Kragujevac

#Kragujevac

'