AKTUELNO

Svaki nastavak ima svoju svrhu, a evo i koje su

Pri kupovini fena u pakovanju najčešće se dobijaju specijalni nastavci koji služe na različite načine.

Istina je da malo ko zna kako da ih koristi i u većini slučajeva ti nastavci samo skupljaju prašinu u kupatilskim ormarićima.

Međutim, fen sa svojim nastavcima može da bude veoma jednostavno pomagalo za pravljenje savršenih loknu, pravilno sušenje kovrdžave kose ili dobijanje glatke i sjajne frizure u poslednjem momentu.

Čemu služe nastavci za fen sa suženjem?

Nastavci za fen kao što je onaj sa suženjem, koncentrator, dolaze čak i sa najjeftinijim modelima. Suženje usmerava vruć vazduh na malu površinu, i samim tim dobijate mogućnost da precizno oblikujete svaki pramen kose.

Bilo da je u pitanju ispravljanje ili kovrdžanje kose, bitno je da koristite odgovarajuće sredstvo za zaštitu kose od vreline, protiv naelektrisanog izgleda, ukoliko ste skloni kovrdžanju. U slučaju ispravljanja, serum za glatku sjajnu kosu je uvek dobra ideja. Naravno, koristite i odgovarajuće, kvalitetne četke za feniranje.

Svejedno za koju frizuru se odlučili, uvek fenirajte od korena ka krajevima, na odgovarajućoj temperaturi. Koncentrator je prilikom feniranja od ključnog značaja, jer bez njega samo raspršujete kosu i za rezultat dobijate razbarušenenost, a kosu pritom sporije sušite.

Namotajte pramen i usmerite mlaz vazduha direktno na četku, i dobićete sjajne lokne. Koristite ukosnice ili šnale i štipaljke dok delite pramenove, tako ćete lakše, preciznije i urednije fenirati. Feniranje traži praksu i vreme. Ono će u početku trajati duže, ali 20 minuta je prosečno vreme za koje ćete osušiti i oblikovati kosu bez oštećenja.

Čemu služi fen za kosu sa difuzerom?

Najbolji fen za kosu uz dodatak sa suženjem ima i onaj sa proširenjem i suprotnom funkcijom – za pun volumen. Difuzer i jonizator pomažu pri sušenju prirodnih lokni i dobijanju najsjajnijih frizura, kao sa reklame.

Fen za kosu sa difuzerom je fen sa nastavkom koji uglavnom opisuju kao – veliki i čudan. Ukoliko imate prirodne lokne koje želite da očuvate, upravo ovaj nastavak za vas predstavlja najbolje rešenje.

Uz običan fen kosu ćete samo umrsiti, naelektrisati i dodatno je isušiti, a vaše vlasi će postati krte. Difuzer smanjuje jačinu duvanja vazduha iz fena, širi ga na veću površinu i krajnji rezultat su lokne koje nisu spljoštene.

Ovaj nastavak za fen vam daje mogućnost da osušite kosu bez uništavanja lokni, iz korena, tako što ćete ga direktno staviti na glavu. Uvek kosu sušite na nižim ili hladnijim temperaturama, od korena ka krajevima. Mnogo je lakše ukoliko zabacite glavu nadole i pustite da vam hladan vazduh suši kosu dubinski.

Ukoliko imate prirodne kovrdže, a uz to problem kako da izaberete fen za kosu koji će vam pomoći da ih održite, vaš izbor bi definitivno trebalo da bude fen koji poseduje ovaj dodatak.

Čemu služe igličasti nastavci za fen?

Ovi dodaci nisu u standardnoj ponudi fenova, ali dobar fen za kosu ih često ima. Iglice mogu biti kraće ili duže, raspoređene u određenoj formi, a služe za dobijanje volumena, i čine da vam kosa deluje gušće i frizura izgleda raskošno.

Iglice usmerite što bliže glavi, na nižim temperaturama i prilagodite jačinu duvanja u zavisnosti od toga koliko razbarušeno želite da vam kosa izgleda. Kratki nastavci se koriste za kraću kosu, a duži za dužu.

Nakon stilizovanja kose ovim nastavcima koristite i proizvode za kosu poput pene, seruma i ostale kozmetike za povećanje volumena. Obratite pažnju da proizvodi ne sadrže alkohol koji isušuje kosu.

Kako funkcioniše fen sa četkom?

Četka u vidu nastavka je jedan od ređih dodataka za fen. Ona ima višestruku namenu i dolazi u različitim varijantama.

Mogu imati šire ili uže nastavke, pa se i menjaju shodno tome kakvu frizuru želite. Sa užim ćete dobiti glatku, sjajnu frizuru, a sa širim ispraviti lokne. Četke koje imaju gusto raspoređene zupce su odlične za ispravljanje kose, a ređi zupci se uglavnom koriste da se razmrsi kosa, naročito ako je umršena feniranjem.

Fen sa četkom pruža vam dodatne pogodnosti lakšeg feniranja, jer prilikom korišćenja istog imate jednu ruku slobodnu, ali ovakakv aparat nije tako čest na našem tržištu.

Kakvi još nastavci za fen postoje?

U nestandardnoj ponudi nastavaka za fen, možete naići na adaptere koji služe da se svi ostali nastavci lako menjaju i kombinuju na jednom fenu.

Od neobičnih nastavaka popularna je i takozvana cev za feniranje – za razbarušen, neobavezan izgled, izgužvanu kosu, ili za frizure koje čine da izgledate kao da dolazite sa plaže ili ste tek ustali.

Aparati za negu i lepotu nisu luksuz, niti hir – oni su potreba, posebno kada imate malo vremena, a treba da izgledate uredno i doterano. Dobar i kvalitetan fen za kosu, sa odgovarajućim dodacima, svakako je jedan od najpotrebnijih. Koristite sve njegove mogućnosti i blistajte u tren oka!

Autor: