AKTUELNO

U Srbiji umereno do potpuno oblačno, ali i malo toplije. Makasimalne vrednosti temperatura od 6 i 19 stepeni.

Za danas meteorolozi u većem delu zemlje prognoziraju umereno do potpuno oblačno vreme i suvo uz manji porast dnevne temperature. Ponegde je moguća i kratkotrajna kiša, naročito uveče i u toku noći. U Timočkoj Krajini tmurno i hladno. Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima i kosavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar.

Meteorolozi upozoravaju da bi olujni vetar na jugu Banata u subotu i nedelju mogao imati povremene udare preko 24 metra po sekundi. U ponedeljak udari košave biće slabiji. Najniža temperatura od 2 do 6, a najviša od 14 do 19 stepeni Celzijusa. Samo u Timockoj Krajini hladnije, oko 9 stepeni.

I u Beogradu sutra umereno oblačno uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura oko šest, najviša oko 15 stepeni. U toku noći ka nedelji kratkotrajna kiša. Do devetog novembra moguća su česta prolazna naoblačenja, uz slabu kišu, posebno u prvih nekoliko dana, ali će temperature biti iznad prosečnih vrednosti. U košavskom podrucju vetrovito.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 02.11.2019

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na srčane bolesnike, a u košavskom području poseban oprez se savetuje nervno labilnim osobama. Mogući su reumatski bolovi i glavobolja. Neophodan je povećan oprez u saobraćaju.

#Vremenska prognoza

'